Despre AdSense

Cum poti face mai mulți bani din reclamele AdSense?
Important nu este să aveți câte 5 unităti de anunțuri pe fiecare pagină sau să aveți foarte mulți vizitatori. Se pot câștiga sume importante de bani din AdSense chiar cu o singură unitate de anunțuri, postată pe o singură pagină care să aibă doar câțiva vizitatori pe zi.

În general, unitatea de anunțuri care aduce cei mai mulți bănuți per click este prima ca și poziționare în pagină, pentru următoarele valoarea scade deoarece și interesul de a avea o reclamă poziționată astfel scade.

Calitatea celor ce vizitează un site este mult mai importantă decât numărul lor.
De regulă, o reclamă este menită să crească niște vânzări, în cazul în care reclama este afișată copiilor, de exemplu, nu va fi foarte productivă. În schimb o reclamă pentru produse profitabile (nu neapărat scumpe) sau pentru care există o mare concurență pe piață care se afișază persoanelor care pot și au interesul să cumpere va fi forte profitabilă, pentru tote părțile implicate.

Rata de click reprezintă raportul dintre numărul celor care au executat un click pe o reclamă și numărul de afișări pentru unitatea de anunț. Acest parametru poate fi îmbunătăți printr-o plasare cât mai bună a unității de anunțuri. Se spune că cea mai bună plasare ar fi în interiorul articolului, în stânga-sus, dar aceasta nu este o regulă universal valabilă, în funcție de ceea ce găsește utilizatorul interesant în pagină, alta poate fi cea mai bună plasare.

Care sunt vizitatorii care aduc cele mai mari venituri?
În România nu se cheltuiesc încă sume de bani destul de mari în reclamele de pe site-uri, poate din cauză de criză, poate din neștiință, poate pentru că mulți dintre cei ce cheltuie banii pe reclame o fac din alte interese, nu neapărat din acela de a vinde ceva.

În țările cu o economie ceva mai stabilă și în care oamenii au venituri mai îndestulătoare câștigul per click poate fi de câteva zeci sau chiar sute de ori mai mare decât în cazul țării noastre, acesta este motivul pentru care mulți au început să facă și să promoveze site-uri sau bloguri în engleză.

Dezavantajul site-urilor făcute pentru a atrage vizitatori din alte părți ale lumii este acela că trebuie să facă față unei concurențe acerbe, trebuie investit foarte mult în promovare și în conținut de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *